30 juni 2018 Familiefeest! 
We mogen gerust stellen dat deze familiereünie een uniek en beklijvend evenement is geworden. Er viel ook wel wat te vieren.
Vooreerst kregen we de kans met zijn allen een bezoek te brengen aan ons voormalig ouderlijk huis, gelegen te
Huise, gemeenzaam 't Ooievaarsnest genoemd.
Na eenenveertig jaar!  Voor ons, senioren, die er zijn opgegroeid, was dit zonder meer een emotievol weerzien. Ook de oudste kleinkinderen geboren vóór 1970, waren enthousiast en curieus of de hernieuwde kennismaking klopte met hun herinneringen. De jongeren daarentegen wilden met hun eigen ogen de locatie zien waar de mythische verhalen, die ze zo vaak hadden horen vertellen, zich hadden afgespeeld.
Dat deze opportuniteit zich voordeed hebben we te danken aan de uitzonderlijke gastvrijheid van de huidige eigenaar, de heer Christophe Lammar. Hij maakte er een onvergetelijke opendeurdag van, met bezoek aan de knap gerenoveerde woning, de sterk uitgebreide tuin en .. voor de liefhebbers een verkwikkende duik in de zwemvijver. Ook onze dorst werd er rijkelijk gelaafd, en er waren aardbeien in overvloed. En, niet te vergeten, dit alles met de inzet van een aanstekelijk enthousiaste Jean-Pierre, voor wie het Ooievaarsnest al zestig jaar geleden zijn tweede thuis werd, toen hij daar voor onze betreurde broer Hubert ging werken, die er op zolder zijn eerste atelier had ingericht.

Even n
a de middag trokken we dan naar het Molenhuis in Eine waar de grote of kleine honger van zesentachtig vdd’kes voortreffelijk werd gestild. Het was ook het uitgelezen moment om het boek met de genealogie en de familiegeschiedenis Van der Donckt voor te stellen. Die taak werd met verve vervuld door zus Siel, waarna alle gegadigden hun eigen, lang verbeid exemplaar, mét opdracht, konden inkijken.

Meteen werd de interesse aangewakkerd voor het derde luik van deze dag: een bezoek aan het aloude kasteel van ‘ter Donckt’ dat niet toevallig op de omslag van het familieboek prijkt. De autokaravaan vertrok bijgevolg even na vier uur richting ‘ter Donk’ in Berchem (Kluisbergen). Ook dit bezoek danken we aan de bereidwilligheid van de eigenaar van het domein sinds vorig jaar, de heer Pieter Willequet, die vastberaden de procedure van een grondige renovatie van dit beschermd patrimonium in gang heeft gezet.
Ook hem zijn we zeer erkentelijk dat we met dit middeleeuws reliek, ooit in het bezit van onze stamvader Gheeraert, zo tastbaar en intens hebben kunnen kennis maken.
Dat deze familiedag bovendien
, met dank aan de weergoden, ook mocht doorgaan onder een stralend firmament, deed alle gezichten glunderen, zodat na het afscheid nemen, alleen unisono contente mensen huiswaarts zijn gekeerd.
In onze perceptie
wordt deze reünie ongetwijfeld een ijkpunt .
Familiale gebeurtenissen worden voortaan in onze herinneringen gedateerd vóór of nŕ het familiefeest van 30 juni 2018

Er werden tijdens de drie fasen van dit familiefeest heel wat momenten digitaal vastgelegd. In de drie hiernavolgende collages hebben we een krappe selectie ervan samengebracht. Dit verliep ietwat willekeurig maar toch lieten we ons leiden, soms door de documentaire waarde, soms door de intrinsieke schoonheid van de opname. Helaas komt dat door de beperktheid van dit medium niet helemaal tot zijn recht, maar ze suggereren, naar we verhopen toch een mooie herinnering..
Innovatief en gewoonweg schitterend daarentegen zijn de luchtopnames die onze neef Bruno Van der Donckt wist te realiseren via zijn drone.
Zó hadden we het Ooievaarsnest of 'ter Donckt' voorheen alleen in onze stoutste dromen gezien ..!        
 KLIK HIER EN BEKIJK DE VIDEO


uitbundig weerzien met het Ooievaarsnestlunchen en verpozen in het Molenhuis 

 
in 'ter Donckt' waar het lang geleden allemaal begon

 TERUG NAAR FAMILIENIEUWS 

Bijgewerkt op 26/07/2018 © Raf van der Donckt