Château du Mylord |
Boergondië net over de taalgrens .. Vele generaties lang leek het een understatement dat, wie Thomaes heette, de boerenstiel beleed. In de 19de eeuw, ontdekte een buitenbeentje in de familie dat men ook met textiel uitstekend zaken kan doen, en in de 20ste eeuw was het hek helemaal van de dam toen er een succesvol auto's ging verkopen, en vele anderen met de pen in de hand hun boterham gingen verdienen. Enkele jaren geleden kwamen we op het spoor van een koppel broers Thomaes die hun sporen op culinair gebied hadden verdiend en inmiddels een stevige reputatie hadden opgebouwd. In Ellezelles, een aardig plekje net over de taalgrens, weggedoken in "Le pays des Collines " (zo benoemen ze daar de Vlaamse Ardennen). "Château du Mylord " heet dit gastronomisch oord. Waar komt die "Mylord" vandaan ?
In 1849
trouwt ene Elzeelse dame, Bellonie Créteur, met een gefortuneerde Engelse
gentleman, sir
Gubbins de Kilfrusch.
Deze gewezen gouverneur van de Britse kolonies in India zag
het groots en liet in 1861 in Ellezelles een riant verblijf optrekken in de weelderige
eclectische stijl van toen, geïnspireerd door Tudor en Normandische roots. Bovendien
is het superb gelegen in een royale tuin van
3 ha. Het domein wordt weldra alom bekend als
le Mylord.
|
Een streng toezien op kwaliteit zonder compromissen, en hard werken werd dan ook beloond: Reeds in 1987 prijkte er in de Michelingids een eerste * naast hun naam, de tweede * volgde in 2002 die in de editie 2009 met brio herbevestigd werd .. Kortom alle troeven waren
aanwezig voor de ondernemende broers Thomaes om er een uniek en exclusief
"maison de bouche de renommée nationale " van te maken.
Bovenstaande inlichtingen
dank ik in eerste instantie aan de vierde in de rij,
Frédéric. Op 19 juni 2004 mochten en hun partners een "werkbezoek" ter plaatse brengen. Om het in de taal van Michelin te zeggen : ça vaut le voyage ..! |
© Raf van der Donckt - bijgewerkt: 12/08/2018 TERUG