het Thomaes-kwartier

{ klik de foto's aan om ze te vergroten} 
Op 1 april jl. had het 'THOMAES-genealogen-team' (inmiddels uitgegroeid tot een heus septet) een en ander te vieren.
Derhalve trakteerden ze zichzelf en hun partners op een etentje in
d'Ouwe Smisse te Huise.
Klik hier en bekijk een reeks 'gemoedelijke sfeerkiekjes', aangevuld met een aantal die dateren van eerdere soortgelijke ontmoetingen.

Château du Milord **Geen Thomaes-kookt beter dan de chef van
¬¬
Château du Mylord  !!

Een bewering die steunt op gezaghebbende, onverdachte culinaire bronnen ...
Omdat een Thomaes per definitie hardgelovig is, besloten
en hun partners op 19-06- 2004 een "werkbezoek" ter plaatse te brengen.  Zij zijn méér dan overtuigd naar huis teruggekeerd ..
klik hier voor meer nieuws over
Château du Mylord

Vlaamse groet vanuit Picardië!

Terugkerend van enkele dagen stappen aan de Normandische & Bretoense kust konden we het niet laten - bij het naderen van Amiens - een ommetje te maken en even aan te bellen in Tilloy les Conty om Edouard Hemelsoet & Marie Thérèse Lambertyn een groet te brengen. En we waren welgekomen! Spijs en drank rukten aan, en het ingecalculeerde uurtje oponthoud groeide  uiteindelijk aan tot meer dan vier .. Bekijk hiernaast enkele kiekjes van dit leuke weerzien. (15-05-2008)
[Voor een goed begrip: de moeder van Marie Thérèse, Anna Thomaes, was een jongere zus van onze (over)grootvader 'bompa' Jozef Thomaes. Marie Thérèse trouwde in 1962 met de Vlaamse 'migrant' Edouard Hemelsoet en ging in Tilloy wonen. Haar broer Hector runt nog steeds de ouderlijke hoeve van 'Le Rosel', waar ondergetekende & nagenoeg alle broers en zussen in hun jeugd heerlijke weken doorbrachten terwijl ze een handje toestaken bij de oogst en tegelijk een mondje Frans oefenden ..]

Edouard overleed op 14 januari 2014. Op maandag 20 januari vond de uitvaart plaats in de kerk van Conty. Lees hier de afscheidsgroet, uitgesproken door de oudste dochter van zijn zus, Marie Josée

   
hier zijn zwaluwen nog thuis ! en ook aan gereedschap geen gebrek ..

Ignace op bezoek in Tilloy, juni 2015

  HOME 

Bijgewerkt op 11/05/2017 © Raf van der Donckt