Simone Persoons |1931-2008|

horizontal rule

Start Familiegeschiedenis Uit het Fotoarchief Familienieuws Reizen

In memoriam Simone Persoons

In mei 2004 mochten we hier op onze webstek een pagina aankondigen met de titel 'Simone & Roger 50 jaar getrouwd'. De directe aanleiding was een speciale editie van de weekend-krant (8-9 mei) van Het Laatste Nieuws, een verrassing hen bezorgd door hun kinderen Michel, Werner & Carl, en met medewerking van broer André en zus Irène.

Een ludiek werkstuk dat bol stond van prachtige herinneringen uit het verleden en hoopvol alludeerde op de nog vele gelukkige jaren in het verschiet.
Niets liet toen vermoeden dat we nu, nauwelijks vier jaar later, met verslagenheid zouden moeten terugblikken op een droom die voor beiden bruusk stolde nog voor hij ten volle verwezenlijkt werd. Simone vocht maandenlang met een verbeten levensmoed tegen een ziekte die ze niet naar haar hand kon zetten. Uiteindelijk bezweek ze nadat ze machteloos had moeten toezien hoe haar man Roger - een en al bezorgdheid om haar - onverhoeds geveld werd en machteloos achterbleef.

Haar man verliest een echtgenote, haar kinderen verliezen een moeder. Beide rollen heeft ze feilloos vervuld zoals omschreven in het boek der Spreuken: een sterke vrouw, zorgzaam en vooruitziend in zaken en gezin, attent en liefdevol voor allen die haar dierbaar waren.

Op zaterdag 6 september 2008 namen we afscheid van Simone tijdens een troostvolle uitvaartplechtigheid in de kapel van de ursulinen te Tildonk. Drie jaar later, op 25 september 2011, is Roger zijn dierbare echtgenote gevolgd.

In de weer voor bloemen en tuin in Prunières. In deze quasi legendarische
passie was ze blijkbaar de evenknie van haar nicht, ons moeder, Julia Thomaes,

 

Tot over enkele jaren was Simone een vaste waarde in het
waterskigebeuren op het Lac de Serre Ponçon

 
Simone tussen Jacques Gerard(?) & broer André  bij de familie Sas, ca 1965

 Pic-nic te Louise Marie, 1964  bij de familie Sas, ca 1965

[wijs de foto's aan voor toelichting, klik ze aan om ze te vergroten]

Voor een goed begrip

Simone,  Jean (+ 1991) en André (+  2004)  zijn de kinderen van Jules Persoons en Clotilde Op de Beeck.
Onze maternele (over)grootmoeder Lea Thomaes-Persoons was een zus van hun vader. Bijgevolg was moeke/oma Van der Donckt-Thomaes een 'volle nicht' van  Simone, Jean & André.
 Moeke/oma bracht het grootste stuk van haar jeugd door te Tildonk, waar ze bij de ursulinen school liep. Daardoor was zij kind aan huis bij de ooms & tantes Persoons. De goede familiale relaties met 'Tildonk' betekenden dan ook een constante rode draad in de familiefeesten van onze jeugd en bezetten een niet te wissen plek in onze prille jeugdherinneringen. Dat blijkt trouwens ook al uit de prominente aanwezigheid van 'Tildonk' in de familie-foto-albums die decennia lang nauwgezet door ons moeder werden aangevuld. We hebben er hier al eerder  (bij het overlijden van André) - en niet gehinderd door een vleugje nostalgie - reeds enkele foto's uitgelicht.

© Raf van der Donckt  12/08/2018

Start Familiegeschiedenis Uit het Fotoarchief Familienieuws Reizen